Artikel i Dagens industri

Screenshot+2019-07-03+at+13.41.27.jpg

Dagens industri: De letar nya lösningar för framtidens boende

Att hitta banbrytande boendelösningar för att bygga ett mer hållbart samhälle är ambitionen på arkitektkontoret TIP.  

Skisser av innovativa bostadslösningar och huskomplex pryder en av väggarna i lokalen där det lilla arkitektkontoret TIP, Theory Into Practice, sitter inhysta i södra Stockholm. I en annan del av kontoret hänger tankekartor från byråns senaste workshop med en byggemenskap om hur gemensamma utrymmen kan utformas. Där samsas önskningar om ”bilpool och lådcyklar” med att ”se på film i storformat” och att ”odla”, ”kompostera” och ”låna verktyg”.

”Vi såg ett behov av att expandera arkitekturbegreppet där arkitektur i högre grad blir ett medel för att lösa samhällsutmaningar. Vårt kontor tar avstamp i Agenda 2030 med mål om att skapa miljöer som bidrar till social och miljömässig hållbarhet”, säger Anna Sundman, som är arkitekt och medgrundare av TIP.

Läs hela artikeln av EBBA GUSTAFSSON

TIP