Projektkonferens Arena Väst

Den 17 september genomfördes en projektkonferens hos Coompanion Göteborg och på videolänk. Runt 40 personer deltog, varav hälften på länk. På förmiddagen rapporterade respektive arbetspaket pågående arbete. Inom arbetspaket 2, kommunala processer, presenterade RISE två genomförda rapporter. Två utredningssekreterare från den statliga utredningen “En socialt hållbar bostadsförsörjning” lyssnade in under förmiddagen och tog del av projektets resultat.

Under eftermiddagen blev det gemensamt arbete, dels med den kommande digitala portalen för bygg- och bogemenskaper i Sverige och dels en session om möjliga aktiviteter i Steg 3. Gruppen avslutade med att gå igenom en gemensamt framtagen bruttolista av “hinder & möjligheter” som efter bearbetning kommer publiceras och ingå i projektets slutrapportering.

En reflektion från projektledningens sida är att det nätverk av olika kompetenser som samverkar inom DiverCity kompletterar varandra väl och att digital samverkan i gemensamma dokument ger goda resultat. Vi ser även att videokonferenser fungerar bra och att vi genom detta kan nå fler deltagare i både interna och externa evenemang.

Tack alla projektparter för fint arbete och särskilt tack till Coompanion Göteborg som var värdar för projektkonferensen.

Studiebesök på Egnahemsfabriken på Tjörn

Studiebesök på Egnahemsfabriken på Tjörn

1 (1).jpg
1 (2).jpg

I anslutning till projektkonferensen anordnades även ett studiebesök på Egnahemsfabriken på Tjörn. Tinna Harling visade runt och presenterade verksamhetens arbete. Egnahemsfabriken arbetar bland annat med organiserat självbyggeri och “tillsammansbyggande” samt har utvecklat Kretsloppan, en app för begagnade byggdelar. Genom eget arbete och återvunnet byggmaterial är det möjligt att hålla mycket låga byggkostnader.

TIP