Byggemenskapen Röda oasen växer

rödaoasen.jpg

Röda oasen är en byggemenskap i Malmö som nu söker fler medlemmar. Gruppen består idag av sex personer och är mitt i arbetet med att planera ett kollektivhus och renovering av en tidigare sjukhusbyggnad i Sege Park (Östra sjukhusområdet). Gruppen räknar med att få tillgång till huset 2020. Upplåtelseformen planeras bli bostadsrätt och huset kommer ha ca 15 lägenheter. 

På lördagen 16/3 anordnade Röda oasen en träff på Garaget i Malmö för att skapa intresse och större kunskap och förståelse för vad en byggemenskap är och kan. En medlem från Kollektivhuset Slottet i Lund var med som inbjuden talare och berättade om deras ”resa” som startade för 35 år sedan. Ett 60-tal gäster kom till träffen som innehöll många intresserade frågor, framförallt till Röda oasen om deras tankar, visioner och målsättningar. 600 personer har visat intresse för projektet.

Katarina Carlsson från Föreningen för Byggemenskaper deltog som representant för projektet DiverCity och fick tillfälle att berätta mer om det. Läs mer om Röda oasens pågående arbete på kollektivhusetrodaoasen.com

TIP